Om Boldklubben Skjold
En inkluderende og moderne fodboldklub for alle
Skjold er Danmarks største fodboldklub, der vægter inklusion og et aktivt fodboldliv for alle børn. Vi mener, at engagement, god træning og fællesskab er drivkraften, og undgår derfor selektion af spillere. I stedet for faste hold, opererer vi med store grupper, hvor spillerne roterer mellem kamphold for at sikre optimal udvikling.
Talentudvikling og fællesskab
Vi tror på, at et bredt og aktivt fodboldmiljø skaber dygtige spillere. Ved at engagere flest muligt i regelmæssig træning og fællesskabsaktiviteter, skaber vi et fundament for talentudvikling. Derfor møder du ikke den klassiske struktur med 1.hold, 2.hold osv. – bortset fra i de ældste ungdomsårgange og på seniorniveau. Vi opererer med store grupper, hvor spillerne roterer mellem kamphold. Vi mener, at det er mest udviklende at blive presset maksimalt til tider, men også at blive matchet på niveau eller brillierer andre gange.
Dette står ikke i modsætning til at dyrke talent og give børn og unge mulighed for at udleve ambitioner. Vi tror på, at jævnlig god træning og engagement i fodbold skaber dygtige spillere.
Moderne foreningsfællesskab
Vi arbejder på at modernisere foreningsfællesskabet både på og udenfor banen. Vi tilbyder digitalt medlemsdemokrati, hvor du kan bidrage med forslag til foreningens udvikling. Vi gentænker også de fysiske rammer og skaber nye måder at engagere både unge og gamle i et socialt fællesskab.
Hvad indebærer et medlemskab?
Udover at overveje om Skjolds struktur matcher jeres ambitioner, er det vigtigt at huske, at vi er en forening afhængig af frivilligt engagement fra medlemmer og familier. Dette holder kontingentet nede og styrker fællesskabet.
Frivillighed og forældreengagement
Skjolds trænerteams består af frivillige forældre og unge trænere fra klubbens ungdomshold, der støttes af klubben. Vi forventer aktiv deltagelse fra forældre, både i form af at følge informationer, tilmelde sig aktiviteter og bidrage til fællesskabet. Der er mange opgaver både på og udenfor banen, uanset om man føler sig bedst til fodbold eller praktiske gøremål.
Skjold - en klub for alle
Vi tilbyder et inkluderende og moderne fodboldmiljø for børn og unge i alle niveauer. Med fokus på trivsel, engagement og fællesskab skaber vi en platform for både personlig udvikling og talentudvikling.
1915 - Til evighed
Vores historie
Skjold blev stiftet i 1915 i Lægeforeningens Boliger, det nuværende Boligforeningen Brumleby, der er ”næsten-nabo” til vores nuværende klublokaler.
Det var 4 raske drenge som tog initiativet til at få denne klub dannet. Hvor og hvordan det egentlig skete, fortaber sig i historiens uklare lys, men ifølge overleveringerne, skulle der både være en snehule, et vaskehus og en trappesten involveret.
De første år spillede Skjold gadekampe mod hold fra de omkringliggende gader. Senere bliver klubben mere organiseret og en del af DUI (De Unges Idræt), der nogle år tidligere var stiftet som arbejderbevægelsens alternativ til FDF spejderne.
DUI’s aktiviteter havde fokus på idræt over en bred kam, hvilket måske er baggrunden for at SKJOLD i 1929 optages som medlem af Arbejdernes Boldspil Union.(ABU)
Skjolds forankring i arbejderbevægelsen har sine naturlige årsager, ikke mindst tilknytningen til Lægeforeningens Boliger, der var bygget af Lægeforeningen for at give sunde boliger til de svagest stillede i København, men også det faktum, at store dele af Østerbro var, hvad man tidligere kaldte et arbejderkvarter, har spillet ind. Bruddet med arbejderbevægelsen skulle bringe Klubben ud i sin første store krise.
-
Indtil starten af 1990'erne var Skjold en mindre klub i de lavere rækkere, men en gruppe yngre medlemmer bestemte sig for at udvikle foreningen og gik ind i bestyrelsen
Derfra voksende klubben til en af den klubber med flest medlemmer.
Sportsligt begynde det at gå fremad sidst i 90'erne, hvilket kulminerede efter årtunsindeskifter med at kvinderne endte i landets bedste række og herrerne toppede i næstbedste række.
Det var konstant udvikling gennem 15 år men også en periode der krævede meget af alle i klubben.
Perioden første til uoverensstemmelser om udviklingen, hvilket endte med et retningsskift og helt nye idéer til hvor og hvordan klubben skulle drives. Retningsskiftet blev begyndelsen til klubbens anden krise.
-
Første krise opstod i 1934, da bestyrelsen valgte at melde klubben ud af Arbejdernes Boldspilunion og søge optagelse i Kjøbenhavns Boldspil Union (KBU). Man begrundede udmeldelsen med at ABU´s turnering blev afviklet på en utilfredsstillende måde.
Bestyrelsens disposition gav anledning til stor opstandelse i klubben, en opstandelse, der resulterede i en halvering af medlemstallet. Omtrent halvdelen af klubbens medlemmer var så fortørnede over bestyrelsens beslutningen, at de valgte at melde sig ud, og alligevel fastholdt bestyrelsen sin beslutning.
Skjold kom igennem krisen og har siden spillet under KBU, der er den lokale afdeling af DBU. Det var i disse år, at den nuværende rød/hvide klubtrøje afløste den ensfarvede blå klubtrøje, som stifterne havde valgt.
Skjolds anden store krise er ved at lukke Klubben 75 år senere. Klubbens medlemskartotek forsvandt ved overgang fra et system til et andet – og klubben var ikke i stand til at inddrive kontingent i to år. Krisen resulterede i en betalingsstandsning og en rekonstruktion. To år efter betalingsstandsningen i 2015 havde Skjold betalt det meste af sin gæld, fået rekonstrueret medlemskartoteket og et førstehold på vej fra Københavnerserien til Danmarksserien.
På trods af bruddet med arbejderbevægelsen i 1934 bar Skjold i mange årtier efter med stolthed prædikatet af at være en arbejderklub. Prædikatet vidnede om en klub med fokus på socialt engagement og sammenhold. Tilknytningen til Brumleby forblev også intakt mange årtier frem, hvor blandt andet fester og generalforsamlinger blev afholdt i ”Kostalden” - Brumlebys fælleslokale.
Skjold er stadig kendt som en klub med en god klubånd, et sted hvor man har glæde af at spille fodbold og dyrke socialt samvær.
-
Siden stifterne af Skjold udfordrede de omkringliggende gadehold til duel på fodboldbanen, har fundamentet i Skjold været ungdoms- og børneafdelingen. Ungdoms og børneholdene spiller i DBU-turneringer og i Klubarrangerede turneringer i Københavnsområdet.
Trænerne afgør hvilket niveau de enkelte hold tilmeldes.
Lige som på kvindesiden er der herrespillere med en fortid i Skjold, der er repræsenteret på landsholdet.
-
I mange år havde fodbolden omklædningsrum under den gamle hovedtribune i Idrætsparken og brugte værtshuset "Café Oluf" som klubhus. Da udviklingen startede i 90'erne fik Skjold sine første egne klublokaler i en nedlagt butik i Slagelsegade og flyttede hurtigt videre til større lokaler på Jagtvej, tæt på Østerbrogade.
Med ombygningen af Parken og B93's udflytning til Svanemøllen blev det i 1997 muligt at overtage lokaler under tribunen på Østerbro Stadion, så man kan derfor sige klubben er gået fra trappestenen i "Brumleby" til Østerbro Stadion. Et stort skridt for Skjold, men stadig inden for spytteafstand til "Brumleby". Skjold, en rigtig Københavner klub.