Parkour

SKJOLD PARKOUR

Skjold parkour er for alle der har lyst til at træne motorik og fysik på en legende og udfordrende måde. Vi har hold tirsdag og onsdag, træner normalt udendørs men indendørs når vejret ikke er med os. Træningen kan startes i 6 års alderen.


Parkour er en bevægelsesform der udforsker byens muligheder med kroppen som eneste redskab. Parkour startede i Paris forstæder for snart mange år siden og har de sidste år spredt sig til hele verden, hvor det særligt i ungdomskulturen har vundet indpas. Parkour er en fysisk krævende disciplin og i træningen ligges der derfor vægt på at opbygge en stærk funktionel krop. Ud over at udvikle fysikken og motorikken, vil træningen udvikle deltagernes evne til at vurdere egen færdigheder og blive bevidst om egne mentale grænser. Parkour indeholder et element af fare. Det er ikke faldunderlag med asfalt på jorden, nogle udfordringer forgår højere oppe end andre og hvis man hamrer skinnebenet ind i en beton mur frem for gymnastiksalen bløde redskaber gør det ondt. Dette er vi som trænere utroligt bevidst om og sikkerhed prioriteres højere end konstant at sigte mod at blive bedre og bedre. Men det er også dette element af fare som betyder at deltagerne bliver dygtigere til at træffe beslutninger, lærer deres krop og deres grænser bedre at kende samt udvikler evnen til at vurdere sig selv i en given udfordring og turde skubbe til egne grænser. Det giver stor glæde og tro på sig selv at klare en udfordring som måske har været en smule uden for ens komfort zone.


En anden væsentlig ting ved parkour er legen. Som sagt ligges der vægt på at udvikle deltagernes fysik men dette vil som oftest være gennem lege, stafetter, quadrupédie (anderledes kravlende måder at bevæge sig henover et gulv på) og gruppe opgaver. Legen vil også indgå i den tekniske træning da en væsentlig ting ved parkour er at have det sjovt og udvikle sit bevægelses repertoire gennem leg og frie kreative opgaver.


Alt det arbejder vi med i træningen - på et niveau der er tilpasset deltagernes alder og niveau.

6-8år - tirsdag 16.30-18.00
9-11år Begynder - tirsdag 18.00-19.30

9-11år Øvet - mandag og onsdag 16.30-18.00

12-16år - mandag og onsdag 18.00-19.30


Mødested: Bk Skjolds Klubhus

6-8 år begynder - tirsdag 17.00-18.30
9-11 år begynder - tirsdag 18.30-20.00

9-11 år øvet - onsdag 17.00-18.30

12-16 år blandet - onsdag 18.30-20.00


Mødested: Heibergskolen


Profiler

Profile Image
Sebastian Peronard