Om os


Det, der er allervigtigst at vide - særligt hvis du indmelder et barn i Skjold

Boldklubben Skjold er Danmarks største fodboldklub, og i Skjold ønsker vi både at være rummelige og ambitiøse. Du vil ikke komme til at opleve, at vi udvælger eller frasorterer børn i en tidlig alder. Vores mål er nemlig at fastholde flest muligt længst muligt i et aktivt fodboldliv og i et sundt fællesskab. Vi mener, at det er børnenes eget engagement, god træning og en masse udviklende oplevelser, der skal være drivkraften. Ikke selektering.

I vil derfor heller ikke – bortset fra i de ældste ungdomsårgange og på seniorniveau – møde den klassiske struktur med 1.hold, 2.hold, 3.hold og så videre. Vi opererer derimod med store grupper, hvor spillerne ofte roterer mellem forskellige kamphold, fordi vi mener, det er mest udviklende, at spillerne til tider bliver presset maksimalt, men andre gange bliver matchet på niveau eller endda får lov til at brillere.

Det står – i vores øjne – ikke i modsætning til at dyrke talent og give vores børn og unge mulighed for at udleve deres ambitioner. Det er umuligt at spå om, hvilke børn der i en tidlig alder har forudsætninger for at blive dygtige seniorspillere, og vi tror tværtimod på, at hvis vi får flest muligt til at træne jævnligt og godt og engagere sig i fodbolden, så vil det også skabe flere dygtige spillere.


I Skjold har vi i det hele taget et ønske om at modernisere foreningsfællesskabet – både på og udenfor banerne. Vi arbejder også med nye måder at engagere medlemmer og familierne til medlemmer – gennem alt fra digitalt medlemsdemokrati, der gør det muligt at bidrage med forslag og input til foreningens udvikling, til en gentænkning af de fysiske rammer omkring klubben og nye måder at engagere både unge og gamle og få dem til at mødes og tage del i et socialt fællesskab.

Hvad indebærer det at melde sig ind i en forening som Skjold?

Først og fremmest skal I overveje, om ovenstående struktur passer til jeres temperament og ambitioner – dernæst skal I have i baghovedet, at Skjold også er en klassisk forening i den forstand, at vi ikke kan fungere uden medlemmernes og familiernes hjælp og frivillighed i det hele taget. Ellers skulle kontingentet være en hel del højere, og ellers ville der i vores øjne slet ikke være tale om en forening eller et fællesskab.

Vores trænerteams i børne- og ungdomsafdelingen består typisk af en blanding af frivillige forældre og yngre trænerassistenter fra klubbens egne ungdomshold – der understøttes med vejledning, træneruddannelse og praktisk hjælp fra klubben – og først omkring 8-9-årsalderen vil man så småt begynde at møde eksterne trænere.

Det betyder også, at det forventes, at forældre til børn i Skjold selv gør en indsats. Dels ved at følge med i alle informationer, der typisk sendes ud gennem Holdsport, og ved aktivt at til- og framelde sig aktiviteter, men også ved at bidrage til fællesskabet med det, man magter.

Føler man ikke, man har det store at bidrage med på banen, så er der masser af opgaver uden for: Det kan være at køre børnene til udebanekampe, tage med som praktisk leder på ture, hjælpe med at slæbe materialer, lave mad til sociale arrangementer eller endda støtte med et økonomisk sponsorat.

Det praktiske

Ved at udfylde formularen her, bliver du eller dit barn skrevet på vores venteliste i holdsport. Hvis du/I allerede har snakket med træneren, kan dette skrives i kommentarfeltet i formularen. Alle holdene kan findes i vores holdoversigt.

Du kan forvente at blive kontaktet indenfor fem hverdage.

Herefter vil du få adgang til vores medlemssystem, Holdsport.

Når du bliver oprettet, vil du blive tilsendt brugernavn og kode. Systemet fungerer som kommunikationsværktøj og du vil kunne se hvor/hvornår der er træning, kamp, sociale arrangementer osv.

14 dage efter modtager du en opkrævning. Der er et indmeldelsesgebyr på 250 kr. Når indmeldelsesgebyret er betalt, vil i blive tilsendt et e-gavekort, på det tilsvarende beløb, til vores webshop. Vi anbefaler I køber en Skjold kamp trøje.

På webshoppen finder du BK Skjolds kollektion af kamp, -trænings og fritidstøj. Hvor det for de helt små børn kan være rigeligt at investere i kamptrøjen, så opfordrer vi til at børnene fra 6-7-årsalderen råder over et helt kampsæt (kamptrøje, shorts og strømper) og at de fra 8-9-årsalderen møder op til kamp i Skjold-tøj fra kollektionen, uanset om det er en klassisk paradedragt, en t-shirt, en hættetrøje eller en jakke. Vi vil gerne udstråle, at vi er et fællesskab – uden at vi behøver at være uniformerede.

Hvis du ikke ønsker at fortsætte udover prøveperioden skal dette meddeles skriftligt til bkskjold@bkskjold.dk, inden fristens udløb. Hvis du ønsker at fortsætte, betaler du selvfølgelig bare regningen.